Sähköiset palvelut

Sähköiset palvelut ja digitaalinen asunto- ja kiinteistökauppa

Digitalisoituvassa maailmassa on myös asuntokauppa mahdollista tehdä osin tai täysin sähköisesti. 

Sähköinen ympäristö nopeuttaa koko myyntiprosessin kaikkia toimintoja, vähentää ylimääräistä juoksemista paikasta toiseen ja antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella ajankäyttöäsi joustavammin.

Sähköiset työvälineemme ovat myös ekologinen vaihtoehto, pyrimme välttämään turhaa energiankulutusta ja pienentämään hiilijalanjälkeä. 

Kerromme mielellämme lisää sähköisestä toimintaympäristöstä! 

Sähköinen toimeksiantosopimus

Joskus on tilanne, että asunnon myyjä asuu esimerkiksi toisella paikkakunnalla tai myyjänä on kuolinpesä, jossa on useita osakkaita. Myytävän lomamökin omistaja asuu toisella puolella Suomea. Tällöin näppärä toimintatapa on tehdä toimeksiantosopimus sähköisesti. Ilman allekirjoitettua sopimusta välittäjä ei saa edustaa myyjää asuntokaupassa. 

Sähköinen allekirjoitus

Kaikissa sähköisissä toimissa sopimukset astuvat voimaan molempien osapuolien allekirjoitettua sopimuksen. Meillä se tapahtuu sähköisessä, selkeästi ohjatussa ympäristössä verkkopankkitunnuksia käyttäen vahvasti tunnistautuen. Sähköinen allekirjoitus vastaa ja on vahvuudeltaan verrattavissa tavalliseen allekirjoitukseen. Sitä ei voi kopioida tai väärentää! 

Sähköinen ostotarjous

Kun olemme löytäneet kodillesi ostajan, sinun myyjänä ja ostajan tulee allekirjoittaa ostotarjous, jotta sopimus voi astua voimaan. Ostotarjouksessa määrittelemme kauppahinnan, mahdolliset ehdot kaupalle, luovutusajankohdan ja niin edelleen. Tämäkin onnistuu näppärästi käyttämällä sähköistä allekirjoitusta. 

Sähköinen asuntokauppa

Kun kaikista asioista on saatu sovittua ostajan ja myyjän välillä, voidaan edetä itse kaupantekoon. Edelleenkin voidaan asuntokauppa tehdä pankissa ajanvarauksella tai toimistollamme. Ylivoimaisesti suosituin tapa tehdä asuntokauppaa tällä hetkellä on tehdä se DIAS – digitaalinen asuntokauppa -järjestelmän kautta. DIAS mahdollistaa uuden, joustavan tavan ostaa asunto. Toisin sanoen, voit tehdä asuntokaupan silloin kun se sinulle parhaiten sopii ja vaikka kokonaan omalta kotisohvaltasi käsin. Siinä missä aiemmin tarvittiin paljon paperisotaa ja asioimista useissa toimipaikoissa, asiat hoituvat nyt helposti digitaalisen palvelun kautta. DIAS-asuntokauppa on turvallista, koska kaikesta jää aukoton digitaalinen jälki. Voit tutustua DIAS-asuntokauppaan osoitteessa www.dias.fi.

Sähköinen kiinteistökauppa

Myös kiinteistökauppa on mahdollista tehdä DIAS-palvelua hyödyntäen. DIAS-kauppaan kiinteistöjen osalta liittyy muutama ehto: kun kaupat tehdään välittäjän avulla, kaupan kohteena on kokonainen kiinteistö ja kauppaa varten on tulossa rahoitus pankista.

Kaupan osapuolet voivat seurata oman DIAS-kauppansa etenemistä vaihe vaiheelta aina kaupan valmistelusta viimeistelyyn asti DIASin asiointipalvelusta. Ostajat ja myyjät löytävät palvelusta ohjeita ja lisätietoja juuri heidän käynnissä olevaan DIAS-kauppaan, voivat tarkastella kaupan asiakirjoja sekä löytävät välittäjän yhteystiedot. Tutustu lisää osoitteessa www.dias.fi

Toinen tapa tehdä sähköistä kiinteistökauppaa on Maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdannan palvelussa. Kiinteistövaihdannan palvelussa voidaan tehdä sähköinen kiinteistön esisopimus, kauppa-, lahja- tai vaihtokirja. Käy tutustumassa Maanmittauslaitoksen sivulla sähköiseen kiinteistövaihdannanpalveluun: https://www.maanmittauslaitos.fi/ajankohtaista/kiinteistokauppaa-sujuvasti-sahkoisesti 

Kaupantekotapoja on siis nykyään monenlaisia!

Edelleen kaikki edellä mainitut toimet voidaan tehdä perinteisesti paperilomakkeilla ja itse asuntokaupat pankissa. Kaikista toimintatavoista sovimme yhdessä sinun, asiakkaamme kanssa. Suosittelemme ennakkoluulottomasti kokeilemaan sähköistä maailmaa! Luotsaamme teidät koko prosessin läpi ja teille myyjänä tai ostajana jää vain päätös hyväksyä asiakirjoja ja allekirjoittaa niitä. Tervetuloa siis matkaamme!